Pričamo o vodi

Zdravlje iz tuša

Zdravlje iz tuša

Koža je posljednja barijere između našeg organizma i okoliša, te ujedno najveći organ ljudskog tijela. Stoga je njezino zdravlje od izuzetne važnosti. Koža i kosa također su prvo što opažamo na sebi i drugima. Ne uzimajte ih zdravo za gotovo...

Utjecaj kvalitete vode na kožu i kosu

Znate li da vodovodna voda prolazi kroz kilometre i kilometre cjevovoda prije nego li dođe do vaših domova? I nije toliki problem kvaliteta vodovodnih cijevi, kako se u većim gradovima saniraju stare cijevi i mijenjaju novima, već mogućnosti stvaranja bakterija u vodi.

Zbog toga se koristi klor za dezinfekciju vode te se dodaje u vodovodnu vodu. Iako uništava bakterije, njegovo korištenje ima mnoge neželjene nuspojave. Klor isušuje kožu i nadražuje oči, što je osobito vidljivo kod djece i osjetljivijih ljudi. Budući da isušuje i vlasište, dolazi do pojave perutanja, kosa se isušuje i postaje krhkom i ljepljivom.

Reakcijom aktivnog klora s organskim tvarima prirodno prisutnim u vodi nastaju trihalometani koji predstavljaju ozbiljnu opasnost po ljudsko zdravlje. Jedan od njih je i kancerogeni kloroform. Apsorpcija trihalometana, osim gutanjem, moguća je i udisanjem ili putem kože. Vodovodna voda je i tvrda, a takvom je čine soli kalcija i magnezija. Upravo stoga oduzima koži i kosi prirodnu životnost i elastičnost.

Tuširanje može i mora biti ugodnije

EVA Ultimate tuš štiti kožu od klora i kamenca iz vodovodne vode osiguravajući koži omekšanu, prirodno filtriranu i mineraliziranu vodu. Njegovim korištenjem koža i cjelokupni organizam su zaštićeni od štetnih tvari te im je omogućena najkvalitetnija njega.

Tuš se sastoji od granula čistog kalcija koji neutralizira klor te spajajući se s njim tvori emulziju koja njeguje kožu i kosu.  Nadalje, sastavni dio tuša je i zeolit koji mineralizira i prirodno filtrira te antibakterijski djeluje na vodu. Mikrofilter od prirodnih vlakana, kao sastavni dio EVA tuša, zaustavlja i najsitnije čestice taloga iz vode te vodu omekšava prije mlaznica.

Zrnca japanskog Hinoki čempresa, kao prepoznatljivi estetski sastojak EVA tuševa, vodu omekšavaju, djeluju antibakterijski te upotpunjuju doživljaj tuširanja blago je aromatizirajući.

Naposljetku, voda izlazi iz tuša kroz izuzetno sitne mlaznice promjera 0,2 mm. Tako je osigurano da i najsitnije naslage kamenca ostanu unutar tuša, a mlaz vode je vrlo ugodan i nježan prema koži. Dodatna prednost EVA Ultimate tuša je i ušteda vode do 30% u odnosu na konvencionalne tuševe, no ušteda vode nije prvotna namjena – već upravo očuvanje kože i kose te dokazan dermatološki učinak.

EVA Ultimate tuš se preporučuje za:

  • kupanje novorođenčadi
  • kupanje i tuširanje djece
  • osobe s osjetljivom, ispucalom ili isušenom kožom
  • osobe s kožnim oboljenjima (atopijski dermatitis, psorijaza)

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja oko EVA Ultimate tuša, koji ujedno možete posve besplatno isprobati kroz 3 dana, bez ikakve obveze prema kupnji, što je iz logističkih poteškoća moguće isključivo na području grada Zagreba.

Za ostale gradove nudimo mogućnost potpunog povrata novca kroz 15 dana od kupnje, ukoliko niste zadovoljni EVA Ultimate tušem.

EVA ULTIMATE TUŠ

EVA Water Clinic

Remetinečka cesta 7 (zgrada ZIP/INSAKO)

Kajzerica – Zagreb

EVA pozivni centar: 01/777 36 56

Info. e-mail: eva@eva.hr