Pričamo o vodi

Da, važno je koji pH ima voda koju pijete

Da, važno je koji pH ima voda koju pijete

Naziv podsjeća na alkemičare ili na predmet kemije u srednjoj školi, no ipak se ne radi o vodi koja je tretirana kemikalijama. Cijela priča oko alkalne vode je zapravo poprilično jednostavna. Pročitajte članak i saznajte osnovne informacije.

Što je alkalna voda?

Pitate li stručnjake koji rade u zdravstvu o alkalnoj vodi, mnogi će vam bez dvojbe potvrditi da je alkalna voda zdrava vrsta vode koja usporava starenje, povećava energiju, pomaže čak u liječenju neplodnosti te sprječava kronične bolesti poput raka. Nema tu nikakve magije jer je riječ o vodi koja je prirodna, ali zahvaljujući sadržanim prirodnim mi kvalitetnija i zdravija od vode koju točite iz slavine – prvenstveno jer je pH vrijednost iznad 7.0 pH.

O čemu se konkretno radi.

Skala pH vrijednosti određuje kiselost, odnosno alkalnost otopine (sjetite se pokusa s lakmus papirom koje ste radili na satovima kemije!). Na skali od 0 do 14, u sredini je 7, a upravo ta točka označava neutralnost. Drugim riječima, tekućine koje imaju pH 1 su jako kisele, a one koje imaju 14 su suprotno – alkalne

Kako se ljudski organizam voli „zakiseliti“, što zbog loše prehrane, pijenja raznih lijekova, premalo unošenja vode u organizam i, prije svega, unosa rafiniranih šećera i alkohola, taj isti organizam je potrebno neutralizirati. To se može, sada već pogađate, postići pijenjem alkalne vode, odnosno vode koja je prošla određenu filtraciju kako bi se dodatno alkalizirala.

OK, mislite sada, što ako su to samo „bapske priče“?

Pozitivni utjecaj alkalne vode na organizam potvrdila su istraživanja

Dok možda sumnjate u cijelu ovu priču kako bi vam marketing prodao još jedan proizvod koji ne trebate, prvo istražite ovo područje i dobro razmislite.

Primjer je Studija iz 2001. godine izdana u Shanghai Journal of Protective Medicine časopisu, koja je pokazala kako ispijanje alkalne vode kroz samo 3 do 6 mjeseci snižava razinu kolesterola, glukoze u krvi i krvnog tlaka.

Još jedna studija, nešto mlađeg dana, odnosno iz 2012, u izdanju Annals of Otology, Rhinology & Laryngology, pokazala je kako voda pH vrijednosti 8.8 učinkovito neutralizira želučane kiseline i pepsin, čime pomaže u liječenju i prevenciji želučanog refluksa, posljedice koja nastaje kontinuiranom izloženošću stresu.

Zašto alkalna voda iz EVA filtera za vodu?

Do alkalne vode možete doći u svome domu, bez puno nauke, utrošenog vremena ili novca. Sve što trebate je kupiti i postaviti EVA filter za vodu u svoju kuhinju, a kako je riječ o pametnom aparatu koji nije potrebno priključiti u struju, isti možete sa sobom nositi u ured ili na godišnji odmor.

Kroz 8 faza potpuno prirodne filtracije vode, EVA filter za vodu nenametljivo i bez potrebe za učestalim izmjenama vitalnih dijelova filtrira i mineralizira vodovodnu vodu, te na taj način za konzumaciju osigurava vodu prirodne izvorske kvalitete, a koja je pH vrijednosti oko 7.3 do 7.5 pH.

Možete odabrati i napredniji BEP model EVA filtera koji stiže s magnetom od crvene gline i FIR-infracrvenim modulom, te raspolaže s čak 9 faza prirodne filtracije vode – kao u tlu! Najvažnije, omogućuje pH vrijednost vode iznad 8.0 pH!

Ovo su samo neke od prednosti korištenja EVA filtera za vodu:

  • prirodna filtracija vode kroz slojeve tla
  • mineralizacija vode vulkanskim stijenjem i koraljima
  • neograničena količina vode na raspolaganju za piće i kuhanje
  • alkalna voda pH vrijednosti od 7,5 do 8,0
  • bez potrebe za učestalim zamjenama vitalnih dijelova
  • bez spajanja na električnu mrežu ili vodovod
  • potvrde zdravstvene ispravnosti i kvalitete vode.

Za sva dodatna pitanja vezana uz EVA filtere za vodu, stojimo vam na raspolaganju preko telefona 01/777 36 56 ili e-maila eva@eva.hr.