Pričamo o vodi

Topla voda kao lijek

Topla voda kao lijek

Voda je jedna od najvažnijih hranjivih tvari ljudskom organizmu. Po mišljenjima stručnjaka, svaki čovjek treba popiti sedam do osam čaša vode dnevno. Većina ljudi preferira hladnu vodu, no istraživanja su pokazala da konzumiranje mlake do toplije vode donosi prednosti za naše zdravlje. Topla voda je prirodni tjelesni regulator, stoga se svakako preporučuje tijekom jutra barem jedna čaša tople vode, čemu se možete lako prilagoditi i zdravije započeti dan.

Prednosti koje topla voda pruža:

Olakšava pokret crijeva

Istraživanja su pokazala da konzumiranje hladne vode tijekom ili nakon obroka može otvrdnuti ulje prisutno u konzumiranoj hrani. To može stvoriti masni sloj na unutarnjem zidu vašeg crijeva, što može rezultirati crijevnim karcinomom. Međutim, ako zamijenite čašu hladne vode toplom, možete izbjeći ovaj problem i pomoći organizmu da brže razgradi hranu.

Pospješuje gubitak kilograma

Želite li izgubiti koji kilogram? Topla voda će vam pomoći u tome. Ubrzava vaš metabolizam te razgrađuje masna tkiva koja leže ispod kože, posebno ukoliko vodu konzumirate s limunom i medom.

Detoksicira tijelo

Kada pijemo toplu vodu, tjelesna temperatura nam raste i počinjemo se znojiti, što izvlači toksične tvari iz našeg organizma i čisti ga u potpunosti. Za optimalne rezultate, iscijedite limun i dodajte med.

Sprječava prijevremeno starenje

Postoji razlog zbog kojeg biste željeli očistiti tijelo od toksina - oni vas čine starijim. Također, konzumiranje tople vode pomaže u popravljanju stanica kože koje povećavaju elastičnost, a nakon toga vaša oštećena koža postaje glatka i mekanija.

Pomaže u bržem rastu kose i održavanju njezine vitalnosti

Konzumacija tople vode je pogodna za održavanje meke i sjajne kose. Energizira živčane završetke u korijenu vaše kose i čini ih aktivnima. Ovo je korisno za vraćanje prirodne vitalnosti kose i poticaj aktivnosti korijena koja potom ubrzava rast kose.

Poboljšava cirkulaciju krvi i potiče zdrav živčani sustav

Još jedna važna prednost tople vode je da poboljšava cirkulaciju krvi, što je važno za pravilnu aktivnost mišića i živaca.