Pričamo o vodi

Sedam razloga zbog kojih je prirodno filtrirana voda vaš najbolji saveznik zdravlja

Sedam razloga zbog kojih je prirodno filtrirana voda vaš najbolji saveznik zdravlja

''Voda je život, a čista voda znači zdravlje'', izjavila je svojedobno Audrey Hepburn bezvremensku potvrdu o važnosti vode.

Slažete li se? Iako će većina potvrdno kimnuti glavom, nekolicina tek vjerojatno će se zamisliti nad kvalitetom vode kakvu unose u organizam. Kada bi podrobno razmišljali o sastavu najdostupnije vode iz slavine ili flaširane vode, većina ljudi svojem organizmu ne bi htjela priuštiti kontaminirajuće tvari koje su njezin sastavni dio.

Kako onda možemo biti sigurni u čistoću vodu koju pijemo?

Jednostavno, uz pomoć novog EVA filtera koji najsuvremenijom tehnologijom pročišćavanja vode na prirodan način postaje vaš najvjerniji suputnik na putu prema zdravlju.

Evo sedam razloga zašto bi u svakodnevicu trebali uvesti filtriranu vodu:

1. Voda koju pijete, ne samo što će biti zdravija i pročišćena od kontaminirajućih tvari, već će imati mnogostruko bolji okus
2. Zdrava, čista voda, pokazala su istraživanja, može smanjiti rizik od oboljenja od nekih vrsta raka uključujući i rak mjehura, rak debelog crijeva ili rak rektalnog područja
3. Korištenje filtrirane vode općenito unaprijeđuje vaše zdravlje omogućujući vam neophodne minerale za vitalne funkcije organizma poput: kalcija, magnezija i fosfora, ali bez ostalih štetnih tvari koje se nalaze u vodi iz slavine
4. Može vam pomoći u svladavanju zdravstvenih tegoba poput glavobolja ili migrena, a umanjuje i rizik oboljenja od gastroenteroloških bolesti. Odlično djeluje na koncentraciju i otklanja stanja razdražljivosti, umora, neraspoloženja. Zdrava i čista voda čini vas strenijima!
5. Kvalitetna voda bez nečistoća vrlo je važna za uspostavu snažnog imunološkog sustava kod djece. Usput, mališani će uživati u mnogo ukusnijoj vodi bez odurnih primjesa. Također, upotreba vode je olakšana.
6. Filtrirana voda pomaže i u gubitku suvišne težine. Unaprijedit će vaš metabolizam i zbog osjećaja sitosti umanjiti želju za dodatnim grickalicama. Budući da je boljeg okusa vjerojatnije ćete se odlučiti na njezinu konzumaciju.
7. Sasvim zdrava i čista voda najbolji je saveznik lijepe i blistave kože. Dehidrirana koža učiniti će pore na licu izraženijima, omogućiti stvaranje prištića, potaknuti stvaranje tamnih podočnjaka i narušiti prirodnu boju tena.

Voda iz slavine ili flaširana voda? Niti jedno...

Zapravo, voda iz slavine sadrži niz kemijskih tvari poput klora, nitrata, teških metala i fluora. Iako je kvaliteta vode u Hrvatskoj na izuzetnoj razini, proces dezinfekcije i distribucija vodovodnim cijevima kontaminira čistoću vode u njezinom najizvornijem obliku.

Primjerice, fluor, koji se u vodu uveo s ciljem smanjenja karijesa, u razvijenim zemljama uklanja se iz konzumacije. Istraživanja pokazuju da njegovo nakupljanje u kostima dovodi do osteoporoze dok nakupljanje flora u štitnjači i epifizi dovodi do hormonalnih poremećaja poput hipotireoze.

Flaširana voda također nije bolja opcija. Često je razina mineraliziranja vode i do pet puta veća od preporučene, a u njoj se mogu pronaći tragovi klora kao i floura. Jedna od vrlo negativnih posljedica korištenja ovakve vode je i neprikladna amabalaže te njezino devastirajuće djelovanje na okoliš.

Zašto je novi EVA filter najbolji način hidratacije?

Hidratizirajte se na pravi način.

Budući da brinemo o vašem zdravlju i radimo u skladu sa svjetskim trendovima, odlučili smo EVA filter (najpopularniji filter za vodu prema ocjenama kupaca) temeljito redizajnirati i modernizirati upravo uvažavajući višegodišnje iskustvo hrvatskih korisnika te u suradnji sa hrvatskim stručnjacima.

Na hrvatskom tržištu od početka rujna 2019. tako je dostupan novi EVA filter, s domaćim potpisom prema najvišim EU standardima koji nudi još bolju kvalitetu filtriranja vode.

Novosti na EVA filteru:
manje dimenzije – smanjili smo EVA filter koliko god smo mogli, a kako biste ga lakše i bolje uklopili u svaki prostor
bolja kvaliteta materijala spremnika – BPA Free plastika najbolje kvalitete korištena je za izradu spremnika, čime su spremnici iznimno kruti, potpuno netopivi u vodi i otporni na lom, a EVA plastična struktura zajamčeno ne sadrži bisfenol A i ftalat (BPA – plastični aditivi) te ima dokazano najviši stupanj kvalitete (SAN / ISO 4894-1:1997 & PP / ISO 1043 - food grade quality - FDA certified - USA).
uklonili smo mineralni uložak – a dodali isključivo potpuno prirodno mineralno kamenje koje više obogaćuje vodu prirodnim mineralima nakon filtriranja te povećava pH vrijednost vode na 8,0 pH. Time u ponudi također više nema PLC ili BEP modela, već je samo jedan jedinstveni EVA filter od 7L ili 12L – standardno s većom pH vrijednošću
dodali smo gumirane brtve na ključna mjesta, kako bi se spriječilo slučajno curenje vode iz EVA filtera
• poboljšali smo kvalitetu filtracijske jezgre i keramičkog filtera
• redizajnirali smo logotip te uveli novu i moderniju ambalažu

Konačan rezultat je još bolja kvaliteta vode, a uza sve naravno stiže i naša dokazano najbolja kvaliteta usluge – gdje se upravo mi brinemo za vaš EVA filter, podsjećamo na redovne zamjene vitalnih dijelova te osiguravamo vrhunsko korisničko iskustvo.