Pričamo o vodi

RECEPT - Čista energija u čaši: evo što se događa kada se sretnu avokado, grožđe i celer

RECEPT - Čista energija u čaši: evo što se događa kada se sretnu avokado, grožđe i celer

Iako sokovi nisu nadomjestak cjelovitim obrocima već odavno znamo – pravo su moćno oružje koje nam pomaže u obračunu s određenim zdravstvenim stanjima u tijelu.

Imate problem s kožom, probavom, krvnim tlakom…ili kakvim drugim smetnjama? Dovoljno je da proučite koje su to namirnice prepune adekvatnih nutrijenata kojima možete pobijediti vaše neprijatelja zdravlja. Namirnice nabavite svježe, a zatim ih konzumirajte na najbolji mogući način – kao svježi sok bez aditiva, konzervansa ili bilo čega što može ugroziti vaš organizam.

Iskoristite puni kapacitet tijela

Iako u medicinskim rječnicima nije zabilježen kao teži slučaj, nedostatak energije ili umor postali su uistinu bremeniti suputnici u suvremenom stilu života. Oslabljeno tijelo koje nije u punom kapacitetu otežat će nam uspješnost u obavljanju egzistencijalnih obveza i roditeljskih uloga, a naposljetku utjecati i na narušavanje psihičkog zdravlja.

Kako biste mogli uspješno doskočiti ovoj problematici, proučili smo repertoar blagodati iz prirode i pronašli kombinaciju namirnica čiji će vas sok revitalizirati i napuniti energijom. Zeleni sok od avokada, grožđa i celera ukusan je energetski booster koji će vas opskrbiti bogatim nutrijentima. Napomena: celer možete zamijeniti zelenom salatom ili drugim lisnatim povrćem poput špinata. Zeleno lisnato povrće prije protiskivanja kroz sokovnik preporučavamo blanširati. 

Uživajte u pripremi i konzumiranju ovog finog energizirajućeg soka:

 

Prisjetimo se snažnog djelovanja namirnica s našeg popisa:

AVOKADO
Egzotični plod koji je 60% sastavljen od vode obiluje vlaknima, zdravim masnoćama, proteinom i fosforom, čak u dvostrukoj količini u odnosu na banane. Bogat je vitaminima A,C i E, koji imaju antioksidativna svojstva te usporavaju proces starenja i smanjuju rizik od oboljenja od raka i srčanih bolesti. U avokadu se nalazi i vitamin B koji tijelu pomaže da hranu pretvori u energiju te fitokemijski lutein koji umanjuju rizik mišićnog propadanja.

GROŽĐE
Grožđe obiluje mnogim nutrijentima, ponajviše vitaminom C I vitaminom K. Izvrsna je namirnica za unaprjeđenje pamćenja, pozornost i raspoloženja, pokazala su istraživanja. Sa značajnim antioksidativnim svojstvima može spriječiti nastanak koničnih bolesti, ali i dijabetesa, raka i srčanih oboljenja.

CELER
Pomalo zaboravljena namirnica sada se vraća na velika vrata. Poznato je da smanjuje upalne procese, regulira krvni talk, umanjuje rizik od oboljenja od raka, sprječava pogoršanje vida. Bogato je vitaminom K, a sadrži vitamin A, fosfor i vitamin C.

Napomena: Svi dragocjene namirnice (uključujući i koštice iz grožđa) mogu se bez bojazni protisnuti kroz vrhunski Novis sokovnik, a time i dobivate i do 56% posto više vitamina u soku u odnosu na druge sokovnike na tržištu.