Pričamo o vodi

Koji su najbolji filteri za vodu?

Koji su najbolji filteri za vodu?

Smetaju vam klor, kamenac, talog, teški metali, mulj i ostale neželjene tvari iz vode ili jednostavno niste zadovoljni kvalitetom vode? Najbolje rješenje su filteri za vodu, no za koji se odlučiti? Koji su najbolji filteri za vodu?

Filtriranje vodovodne vode u vlastitom domu ili u poslovnom prostoru je najjednostavniji način dobivanja vode adekvatne kvalitete, bez otpada ili troška kupovine skupocjene flaširane vode u bocama. Koliko često se pitamo kakvu vodu koristimo za piće ili kuhanje? Kvaliteta iz neovisnih izvora ili iz urbanih mreža se vrlo često koristi izvan dopuštenih sanitarnih normi. Jednostavno kuhanje ili zagrijavanje mogu samo djelomično pomoći i ne mogu se nositi s velikim brojem čimbenika zagađenja - klor, kamenac, metali, bakterije, neugodan miris i ostale neželjene tvari iz vode.

Kako odabrati filter za vodu?

Za odabir filtera za pročišćavanje vode potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika:

 • vrste filtera
 • kvaliteta voda
 • učestalost servisiranja
 • jednostavnost korištenja
 • cijena filtera
 • prostor koji filter zauzima

Jedni od jednostavnijih filtera jesu vrčevi za vodu. Prednjače cijenama i jednostavnošću korištenja, no ono što je negativna strana filtracijskih vrčeva za vodu jest malena količina vode u spremniku, velika učestalost zamjene filtera (jednom mjesečno) i jednostavniji stupanj filtracije vode. Drugim riječima, takvim vrčevima ne dobivate kvalitetu vode kakvu biste očekivali, nema minerala u vodi, a voda također najčešće ima karakterističan gorkast okus zbog ugljena koji se jedino koristi za filtraciju vode.

Nadalje, filtriranje vode povratnom osmozom - odstranjivanje anorganskih minerala, soli i ostalih nečistoća u cilju poboljšavanja izgleda, okusa i ostalih svojstva vode. Povratna osmoza osim što uklanja štetne tvari – u potpunosti demineralizira vodu, čime se u sustav dodaju mineralizatori koji vodu obogaćuju mineralima. Ovakav način filtriranja vode karakterizira vrlo kompliciran i skupi sustav koji se najčešće stručno montira ispod sudopera, te zahtijeva servisiranja od strane ovlaštenih servisera svakih 6 mjeseci i skupe zamjene, a kvaliteta vode je zadovoljavajuća po pitanju sadržaja tvari u vodi, ali se isto tako ističe karakterističnim okusom zbog smanjenog udjela minerala u vodi.

Na tržištu postoji još jedna vrsta filtera za vodu, a to su prirodni gravitacijski filteri, a najpopularniji su svakako EVA filteri za vodu koji se ističu potpuno prirodnim filtriranjem vode i dobivanjem vode izvorske kvalitete – pročišćene od neželjenih tvari, a opet obogaćene prirodnim mineralima. EVA filteri se ne priključuju na struju niti vodovod čime ih možete postaviti bilo gdje u prostoru, u koji se uvijek skladno uklope i ističu atraktivnim izgledom.

Voda se filtrira kroz prirodne slojeve tla:

 • ugljen
 • kvarcni pijesak
 • glina
 • srebro
 • zeolit

Iz EVA filtera potvrđeno se dobiva voda izvorske kvalitete s višim pH, što znači da je obogaćena prirodnim mineralima. Pri filtraciji vode EVA filterom možete zaboraviti na klor, kamenac, teške metale, bakterije, neugodan okus i ostale neželjene tvari iz vode. Velika prednost EVA filtera je iznimno jednostavno korištenje, mogućnost prenošenja s lokacije na lokaciju i činjenica da nema učestalih zamjena dijelova niti servisiranja.

Nakon kupnje EVA filtera, kupac nema nikakvih dodatnih troškova čak godinu dana, nakon čega se mijenja tek filtracijska jezgra i opet uživa u vodi izvorske kvalitete kroz godinu dana. Također bitna prednost – uz EVA filter kupac dobiva i neograničeno jamstvo te stalnu korisničku podršku koja vodi računa o svakom kupcu EVA filtera i podsjeća na redovne zamjene dijelova.

Mogućnost testiranja EVA filtera za vodu

Isprobajte i vi EVA filter potpuno besplatno i neobvezno o kupnji kroz 3 dana u vlastitom domu i uvjerite se u kvalitetu EVA filtera za vodu. Više od 1.000 kupaca EVA filtera najbolje dokazuje kvalitetu, a njihove dojmove možete pronaći na stranicama zadovoljstva kupaca. Za mogućnosti testiranja dovoljno je kontaktirati nas preko telefona 01/777 36 56 ili e-maila eva@eva.hr i ugovorite testiranje EVA filtera za vodu.

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Budite u toku s novostima oko EVA proizvoda, brojnim zanimljivostima te aktualnim popustima i posebnim ponudama.