Pričamo o vodi

EVA tuš: koje su prednosti Hinoki čempresa?

EVA tuš: koje su prednosti Hinoki čempresa?

EVA Ultimate® tuš jedinstven je na tržištu i posve se razlikuje od aromatizirajućih ili vitaminskih tuševa koje ste do sada možda susretali. Uz sve prednosti zeolita koji vodu prirodno filtrira i mineralizira, čisti kalcij koji neutralizira klor te mikrofilter od prirodnih vlakana za omekšavanje vode, EVA tuš koristi i sjemenke japanskog Hinoki čempresa. Zašto, pobogu, japanski čempres u tušu?

U Japanu, niti jedan dnevni ritual za pojedinca nije važniji od kupke na kraju dana. To se vidi kao put pročišćenja, odnosno odmak od stresa i napetosti u suvremenom svijetu. Hinoki je stoljećima bio najpopularnije drvo za izgradnju palača, hramova, svetišta i kupelji. To je ujedno jedno od najcjenjenijeg japanskog drveća, od kojeg su izrađivane i carske palače te lijesovi.

Pravi Hinoki čempres raste samo u Japanu

Postojeće studije o aroma-terapiji ukazuju na učinkovitost Hinokija u smanjenju stresa. Osim činjenice da se Hinoki ulje koristi za liječenje kožnih problema, kao što su manje iritacije kože, osipi, posjekotine i ogrebotine, istraživanja pokazuju da je i samo drvo vrlo nježno i pogodno za tijelo i kožu.

Hinoki i njegova ulja dobro su poznati i po svojoj sposobnosti ubijanja bakterija, virusa te virusnih infekcija i gljivica, a ujedno se koriste kao opći i nervni tonik u borbi protiv infekcija. Dva jaka svojstva pronađena u Hinokiju imaju opuštajući i odčepljujući učinak te pomažu kod začepljenja nosa i sinusa, pri zagušenju u prsima, kod respiratornih i problema s disanjem, kao što je astma te za ublažavanje napetosti i stresa.

Trebamo li navesti još koji razlog zašto je EVA tuš jedinstven i poseban na tržištu? Isprobajte ga i javite nam dojmove nakon 15 do 20 dana korištenja...