Pričamo o vodi

Alkalna voda za tijelo u formi

Alkalna voda za tijelo u formi

Ljudsko tijelo ulaže mnogo truda kako bi zadržalo zdravu ravnotežu između kiselosti (niže na pH ljestvica) i alkalnosti (više na pH ljestvici), pomažući da vaš sustav radi efikasno. Kada nastane neravnoteža uzrokovana stresom, nedostatnim spavanjem ili prevelikom konzumacijom hrane koja uzrokuje kiselost (šećer, prerađena hrana i alkohol) vaše tijelo mora dodatno raditi na održavanju optimalne pH razine.

To čini posežući za alkalizirajućim mineralima pohranjenim u kostima, organima i tkivima. Takvo iskorištavanje tjelesnih resursa, udruženo s činjenicom da virusi, gljivice, kvasci i bakterije bujaju u kiselom okruženju, otvara vrata neravnoteži i bolesti tijela.

Stoga ljudi koji vode brigu o zdravlju odabiru konzumaciju alkalnije hrane i pića kako bi svojim tijelima pomogli održati pH ravnotežu. Svjetska zdravstvena organizacija preporuča konzumaciju mineralizirane vode za održavanje optimalnog zdravlja. Upravo to omogućuju EVA filteri – alkalnu vodu pH vrijednosti između 7,5 i 8,0.

Alkalna voda pomaže tijelu da izdržava dugotrajniju i težu fizičku aktivnost, čime postaje popularan izbor za sportaše raznih profila. Tijekom treninga, tijelo proizvodi mliječnu kiselinu i troši puno energije da bi je očistilo. Kada proizvodnja mliječne kiseline nadmaši sposobnost tijela da je očisti -to nazivamo anaerobnim pragom, točki na kojoj proizvodnjom energije dominira anaerobni sustav.

Alkalno okruženje u tijelu povećava sposobnost uklanjanja mliječne kiseline, povećava anaerobni prag pa možete vježbati duže i teže.